Vaakasuuntainen luun ja pehmytkudoksen augmentaatio takaleuassa

Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Ilkka Pallosen toteutti vaativan toimenpiteen 75-vuotiaalle terveelle naiselle. Vaativan toimenpiteen alkuperäinen julkaisu löytyy regeneration-expert.com sivulta.

Tilanne

Terve 75-vuotias nainen menetti hammassiltansa alueella 44-47 hampaan 44 murtuman vuoksi. Potilaan suuhygienia oli erinomainen ja hän oli erittäin motivoitunut palaamaan normaalisti pureskelemaan. Potilaalla oli aikaisempi implanttihoito vasempaan alaleuan takakohtaan ja haluttiin saada kiinteä ratkaisu myös oikealle puolelle. Potilaalle ilmoitettiin vaakasuuntaisen luun tilavuuden puutteesta ja hänet hyväksyttiin GBR-toimenpiteeseen ennen implantin sijoittamista.

Potilaalla oli korkeat odotukset hoidon tuloksesta. Luun tilavuus oli tarpeen rekonstruoida vaakasuunnassa. Keratinisoituneen kudoksen puutteesta oli huolehdittava hoidon aikana.

Lähestyminen

Jotta pystyisimme tarjoamaan implantin tukeman sillan, meidän piti rekonstruoida luu tohtori Istvan Urbanin kuvaamalla vaakasuuntaisella makkaratekniikalla. Luunsiirron ja implantin asettamisen jälkeen käytettiin vapaata iensiirrettä keratinisoituneen kudoksen paksuuden lisäämiseen. Leveä keratinoitu kudosalue takaa implantin hoidon pitkän aikavälin onnistumisen.

Lopputulos

Ennen implantin asettamista käytettiin Geistlich Bio-Gide® -kalvoa stabiloimaan siirrännäinen, joka koostui 50/50 % sekoituksesta autologista luuta ja Geistlich Bio-Oss®:ia. Implantaatio oli miellyttävä hyvästä regeneroituneen luun tilavuudesta. Keratinisoitunut ien levennettiin palataalisella vapaalla iensiirteellä kaksi kuukautta implantin asettamisen jälkeen.

Potilas oli tyytyväinen lopputulokseen.

Menestyksen avaimet

  • Potilaan motivaatio ja suuhygienian parantaminen

  • Pehmytkudosten käsittely

  • Kovan kudoksen augmentaatio ennen implanttia

  • Natiivin kollageenikalvon käyttö

  • Proteesiohjattu implanttisuunnittelu

Luun augmentaatiot tarvitsevat vakautta. Geistlich Bio-Oss®:n pitkän resorptioajan ja Geistlich Bio-Gide®:n suojaavuuden ansiosta vakaus ja paraneminen saavutetaan ennakoitavammin. Näillä Geistlichin materiaaleilla voimme hoitaa vaikeita tapauksia vähemmän invasiivisina ja ennakoitavammin.

Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri EHL, Ilkka Pallonen


Henri Pallonen

En pidä teknologiaa itseisarvona, mutta uskon sen olevan keskiössä nykypäivän liiketoiminnassa. Oikein hyödynnettynä teknologia tarjoaa laajoja hyötyjä sekä yrityksille että asiakkaille.

https://www.pallonen.com
Seuraava
Seuraava

Ilkka Pallonen vieraili QAdental vodcastissa